Научно-изследователска и развойна дейност

Научно-изследователска и развойна дейност

В изследователския и развоен отдел на фирма ДРОМЕАС, разполагаме с опитни дизайнери и архитекти, дейността им е ключът и основата за производството на нови иновативни и ергономични продукти.

Използваме программа 3D CAD PYTHA, водещ CAD софтуер за проектиране и представяне, което дава възможнст за фотореалистична визуализация и анимация.

Сътрудничим с изтъкнати гръцки и чуждестранни индустриални дизайнери, инвестираме в нови технологии, с цел да постигнем комбинацията от максимална естетика, ергономия, качество и разходи.

Метод за Rapid Prototyping /бързо прототипиране

Проучваме, проектираме, създаваме оригинали, със съвременна техника и произвеждаме продукти, които отговарят на нуждите и предпочитанията на обществеността. Всеки проект може да бъде осъществен, с помощта на машина за създаване на бързи прототипи преди крайната продукция, във физически размер, така че да бъде тестван и усъвършенстван крайният продукт. Тази система е в подкрепа на отдела за планиране – развитие, и намалява драстично времето за развитие и вземане на решения, като същевременно увеличава точността и качеството на компонентите.

Патенти

Във фирма ДРОМЕАС притежаваме патенти в защита на различните технически решения който осъществяваме. Защитаваме авторските права на продуктите на компанията, с регистрация и патентоването на проекти на Общността.

ДИПЛОМА ПАТЕНТ SLIM Y
УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ SLIM
УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ SLIM Y
УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ SLIM T
ВРЪЗКИ НА СТОМАНЕНИ ТРЪБНИ КОНСТРУКЦИИ
МЕХАНИЗЪМ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ВИСОЧИНАТА НА БЮРА
ПЕРИМЕТРОВ АЛУМИНИЕВ ПРОФИЛ ЗА ПОДКРЕПА И УСИЛВАНЕ ОТ ТЪНКА СТОМАНЕНА ЛАМАРИНА
КОНЕКТОР ВЪЗЕЛ ЗА СТОМАНЕНИ ТРЪБНИ КОНСТРУКЦИЙ ЗА УСИЛВАНЕ НА ПОВЪРХНОСТИ
МАСА СЪС СГЪВАЕМ МЕХАНИЗЪМ
ЕЛЕМЕНТ ЗА ПОДДРЪЖКА НА КРЪГОВА ОСНОВА ВЪРХУ УСПОРЕДНА НА ПЛОСКА ПОВЪРХНОСТ
СИСТЕМА ЗА ОКАЧВАНЕ НА КУХНЕНСКИ ШКАФ
УПЛЪТНЕНИЕ НА СГЛОБКИТЕ НА КУХНЕНСКИ ПЛОТ СЪС ИЛИ БЕЗ ВОДАЧ НА ВЕРТИКАЛНА ПОВЪРХНОСТ
ТЕХНОЛОГИЯ СЪЗДАВАНЕ НА ЪГЛОВО С-ИЕ НА ДВЕ ПОВЪРХНОСТИ ОТ ПДЧ С КОМБИНИРАН ПРОФИЛ Г
СВЪРЗВАНЕ НА МЕТАЛНИ ТРЪБНИ ЕЛЕМЕНТИ СЪС СКРИТО ВЪТРЕШНО СЪЕДИНЕНИЕ
МПБИЛНА ДОМАШНА МЕБЕЛ ЗА КОМПЮТЪР
БЮРО ТИП С
ПРЕГРАДНА СТЕНА ТИП С
СКЕЛЕ ЗА БЮРО – ПРЕГРАДНИ СТЕНИ
БЮРО

Международен конкурс по индустриален за дизайн

Практическо свидетелство на значението, което отдаваме на промишления дизайн на продуктите, както и за социалния принос е организирането през две години, на международен конкурс за промишлен дизайн на мебели за офиса и дома, със значителни парични награди и похвали. От 2000 година до днес са проведени пет конкурса с голям успех и фертилни предложения. Предложенията се преглеждат и оценяват от комисия състояща се от лектори архитекти, лектори инжинери и лектори дизайнери, пратени от съотвенните факултети след официлно обръщение от дружество ДРОМЕАС.

За повече подробности и информация за конкурса, кликнете тук.