История
История
История
История
История
История

История

История на Дромеас

Компания ДРОМЕАС SA е основана през 1979 г. с основен предмет, производството на каравани. Централата на компанията се намира в индустриалната зона на град Серес. От 1987 г. насам, ДРОМЕАС се занимава с производство и търговия на офис мебели, мека мебел, преградни стени /подвижни и стационарни/ , системи за архивиране, както и с леене под налягане на алуминиеви части за автомобилната индустрия.

От 2009 година производствената част, складовете и административните сгради заемат площ от 55.000 м2 от общо 115.000 м2 парцел, притежавани от компанията.

Важни събития

1979: Основаване на ПАПАПАНАГЙОТУ SA „ДРОМЕАС” в индустриалната зона на град Серес с предмет: производство на каравани.

1985-87: Дружеството инвестира в сгради и машини , започва производството на офис мебели и работни места. Открива първият изложбен магазин в град Солун.

1989-90: Дружеството инвестира в сгради и съвременно оборудване за дървообработване и производство на пластмасови детайли. Открива вторият си изложбен магазин в град Атина. Оборудва всички магазини на ОТЕ/ Гръцката телекомуникационна организация / както и Агенцията за административно обслужване, с мебели корпоративна идентичност, проект на обща стойност 5 милиона €.

1991-92: Дружеството инвестира в сгради и машини за дървообработване. Открива третият си изложбен магазин на компанията в град София, България.

1992-93: Дружеството инвестира в сгради и машини, за да увеличи и подобри производството на нови модели столове.

1996-97: Дружеството инвестира в сгради и машини за обработка на метали. Подписва споразумение с швейцарската фирма PROVENTA за лиценз, който предоставя на ДРОМЕАС правото за производство на серий столове. Получава първия в тази област, сертификат за качество ISO9002. Открива два нови магазини в градовете Атина и Солун.

1998: Компанията инвестира в сгради и в допълваща металообработваща техника. Получава сертификат за качество ISO9001.

1999: Компанията инвестира в сгради и машини от най-новото поколение, лазер за рязане на метал и съставни части както и в дървообработващата промишленост за автоматично боядисване на повърхности. Обзавежда всички данъчни сгради и Митници в страната със специализирани мебели, проекти с обща стойност 6 милиона €.

2000: Въвеждане на Дружеството в Атинската фондова борса . Предлагайки на инвеститорите 2.170.000 обикновени акции или 25% от 8.680.000 акции с номинална стойност от € 0.59. 
Обзавежда всички станции на атинското метро със седалки за чакащите. 
Подписва дългогодишно споразумение за обзавеждане на всички клонове на Юробанк /Postbank/ с мебели корпоративна идентичност.

2001: Обзавежда всички летища със седалки за чакащите.
Мебелира всички административни и медицински кабинети на институцията за социално осигуряване. 
Организира 1-ви международен конкурс по промишлен дизайн. 
Обзавежда всички медицински кабинети на болница „АТИКА” в град Атина с офис мебели.

2003: Приключва три годинишна инвестиционна програма на стойност € 30 милиона, относно изграждането на леярна и механична обработка на алуминий, изграждане и разрастване на сектора за производството на столове, изграждане на складове за суровини и за готови продукти. Разширяване на производствената единица за дърво и метал, развитие на търговската мрежа. Навлиза в производството на домашни мебели с младежката серия SURFER . Създава дъщерна компания КЕМ SA, за леене на калъпи. С 90% участие на ДРОМЕАС. 
Купува земя в промишлената зона Аспропиргос /Атина/, за изграждането на складова база и закупува незавършена сграда на булевард „Месогион”- Атина, за търговски салон . 
Инвестира в система за оползотворяване на дървените отпадъци за отопление на сградите си. 
Довършва промишлената сграда на дъщерна компания КЕМ SA в промишлената зона на Серес и започва продуктивна експлоатация. 
Основава в София - България фирма ДРОМЕАС БГ "ЕАД с цел и основен предмет за търговия на офис мебели.

2004: Обзавежда сгради за настаняване на олимпийските спортисти и журналисти по време на олимпиадата в град Атина, с мебели на стойност € 12,7 млн. Обзавежда JACKMORTON WORLDWIDE (организатор на церемониите за откриването и закриването на Олимпийските игри в Атина) с домашни и офис мебели.

2006: Обзавежда всички търговски клонове в Румъния на POST Banc, с мебели корпоративна идентичност.

2007-2009: Компания ДРОМЕАС прави нови инвестиции на стойност 5 милиона евро.

2007: Сътрудничество с Daimler « Mercedes » за доставка на мебели за търговските нужди на Дружеството в Европа.

2009: На 06.05.2009 се подписа договор между Европейския съюз и компания ДРОМЕАС за обзавеждането с офис мебели, на всички служби на Европейския съюз, по света. Договор в размер на 31 млн. евро с продължителност от 2 (две) години, с опция за удължаване 1 +1 година.

2010: Приключване на процеса за сертифициране, на производствения процес на дружество ДРОМЕАС от Mercedes (Daimler) като официален доставчик на лети алуминийеви части, в съответствие с процедурите, предвидени от Mercedes за четири годишен изпитателен срок (категория А с 94/100 точки).

2010: Закупува нов магазин в град София, България на бул.”България 110” на стойност 1,7 милиона евро.

2011: Оборудва нова сграда с 300 работни места, клъстер на сгради на CERN в Женева, Швейцария, с бюра, шкафове и библиотеки.
Със завършването на инвестициите през 2010 г., компания ДРОМЕАС АД е най-голямата компания в сектора в Гърция и една от най-големите в Европа по отношение на качеството, инфраструктурата, технологиите, съоръженията и производствения капацитет.